Тесла Глобал Форум-награда “Бела голубица“ уручена је директору ЕТШ Милану Вукобрату

Овогодишњи Тесла Глобал Форум одржан је од 7.-11. јула 2016.године. Ова година је у знаку обележавања 160 година од рођења Николе Тесле, тако да су многи значајни гости из земље и иностранства узели учешће у Тесла Глобал Форуму. Поред предавача, ТГФ угостио је око 150 студената са разних факултета из Београда, Републике Српске и Новог Сада. Осим студената у кампу бораве и најуспешнији средњошколци.

Свеке године ТГФ додељује признања „Бела голубица“ најуспешнијим појединцима и институцијама за разне доприносе и успехе које су постигли. Прошле године част да добије ово високо признање припала директору наше школе Милану Вукобрату за промоцију и популарисање науке. У свом говору директор се захвалио организаторима на великом признању и захвалио се и колективу и ученицима ЕТШ „Михајло Пупин“ на великом труду и раду који је резултовао бројним успесима.

У току кампа одржавају се бројна предавања. Ове године предавање на тему „Тесла &Пупин“ одржали су директор Милан Вукобрат и Љиљана Перишић-Бурсаћ, катихета у нашој школи.

 

 

 

У свом делу предавања директор Милан Вукобрат указао је ученицима на проблеме читаве епохе у којој су живели и радили Тесла и Пупин, а која је била карактеристична по читавом обиљу изума, тако да су се стално водили судски процеси ради утврђивања ко је први дошао до одређеног открића, јер су од права на патенте зависили приходи научника.У том светлу објаснио је како је и дошло до тога да Тесла и Пупин, наши највећи научници, једно време не говоре јер је у судском спору између Тесле и Марконија, Пупин сведочио у корист Марконија.

Катихета Љиљана Перишић-Бурсаћ упознала учеснике кампа са духовним разрешењем проблема између Пупина и Тесле и коначним помирењем пред Пупинову смрт. Међу учесницима кампа, као и свих претходних година, учествовали су најбољи ученици наше школе који су се посебно истакли на разним такмичењима.

Књижевна олимпијада 2016 - Републичко такмичење

На републичком нивоу такмичења из књижевности српског језика, одржаном 15. маја 2016. године у Сремским Карловцима у Карловачкој гимназији, наша ученица Николет Глесер из одељења ИТ12 је под менторством професорице српског језика и књижевности Александре Дуђак учествовала и пласирала се на пето место.

Књижевна олимпијада 2016 - Oкружно такмичење

На окружном нивоу такмичења из књижевности српског језика, одржаном 9. априла 2016. године у Карловачкој гимназији, наша ученица Николет Глесер из одељења ИТ12 је остварила изванредан успех, тиме сто је освојила прво место са максималних 20 бодова те обезбедивши себи пласман на републичко такмичење. На такмичење је ишла под менторством професорице српског језика и књижевности, Александром Дуђак.

 

 

 

 

 

Републичко такмичење из Мултимедија

На 7. Републичком такмичењу из Мултимедија, одржаном 3. априла 2016. у Београду, наши ученици су остварили изванредан успех освојивши златну медаљу и прво место у појединачном пласману и прво место у укупном пласману школа.

Екипa ученика наше школе је била у саставу :

Страхиња Милошев –Т43, Бојана Зорић –Р42 и Петар Тркуља – Т43.

Прво место и златну медаљу освојио је Страхиња Милошев.

У ревијалном делу такмичења, филм који је режирао Филип Кљакић - Т43, освојио је другу награду публике.

За најбољег ментора проглашен је професор Игор Иванов.

Честитамо ученицима и ментору на уложеном труду и великом успеху!

 

 

 

Државно такмичење из математике

Честитамо Марић Луки на освојеној трећој награди, Јокановић Милану и  Пејашиновић Теодори на пласману као и колегиницама Радаковић Тањи и  Живчић Зорици на уложеном труду и великом успеху.

 

 

 

ИЗВЕШТАЈ СА ДРЖАВНОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

 

Државно такмичење из математике за ученике средњих школа је одржано у Краљеву 05.03.2016. године од 10 до 14 часова у Гимназији Краљево. На такмичење су се пласирали ученици Милан Јокановић и Теодора Пејашиновић из одељења ИТ3 и Лука Марић из одељења ИТ4. Ментор ученика из одељења ИТ3  је наставник математике Зорица Живчић, а  из одељења ИТ4  Тања Радаковић.
    Пут до Краљева и назад је организован заједно са Гимназијом "Светозар Марковић" из Новог Сада која је на такмичење упутила једног ученика и једног наставника. У Краљево су екипе отпутовале дан раније.
     Након свечаног отварања такмичења у фискултурној сали гимназије у Краљеву, ученици су приступили решавању задатака. После ручка је су ученици у пратњи наставника обишли  Краљево и манастир Жича. Прелиминарни резултати су  били планирани за 19 сати, али су објављени у 23 и 30 сати.
    Ученици  су се такмичили у Б категорији  у којој се такмичило 240 ученика  гимназија природног и општег смера. 235 ученика су гимназијалци, а осим наших ученика само још два ученика похађају стручне школе (ранг листа се налази у прилогу извештаја). Милан Јокановић се пласирао на 50. место, а Теодора Пејашиновић на 54. место 3Б категорије (од укупно 58 такмичара).  Лука Марић се пласирао на 13. место  4Б категорије (од укупно 69 такмичара)   и освојио трећу награду.  Екипе су се вратиле у Нови Сад у недељу 06.03. 2016. у 04:00 сати.
 
У Новом Саду, 07.03.2016.
 

Извештај написала
Тања Радаковић


 

 

Ранг листа 3Б категорије

Ранг листа 4Б категорије

Мултимедија

Обавештења

 

Како до школе?

 

QR Code наше локације

Санација крова

 

 

 

Радови ученика

Школа без насиља

skola bez nasilja 1Futer

Powered by Joomla!®. Designed by: download free joomla themes budget hosting Valid XHTML and CSS.